Menu

Waarom een huis taxeren?

Meestal is een NWWI gevalideerd rapport nodig bij de aankoop van een huis. In feite is het voor de hypotheek, maar kan ook de aanpassing zijn van de huidige hypotheek. Wij zorgen dat hij door alle geldverstrekkers geaccepteerd wordt.

Uw nieuwe huis voor de scherpste prijs!

Stap 1 Schakel Joost in

Schakel Joost in

Stap 2 Woning taxatie en advies

Woning taxatie en advies

Stap 3 Uw huis aangekocht

Uw huis aangekocht

Kosten van een huis laten taxeren

Dit is van een aantal factoren afhankelijk zoals, soort huis of appartement is er sprake van erfpacht of verhuurde staat?

Veelgestelde vragen

Hieronder een aantal veelgestelde vragen:
Wat is erfpacht:
Erfpacht is een zakelijk recht dat een persoon de bevoegdheid geeft om een onroerende zaak die van iemand anders is, zoals bouwgrond in bezit van de gemeente, te houden en te gebruiken. De persoon aan wie dit recht gegeven wordt, wordt ook wel de erfpachter genoemd.
Is erfpacht gunstig:
Een huis met erfpacht is goedkoper, omdat je niet hoeft te betalen voor de grond. Maar je betaalt de grondeigenaar natuurlijk wél erfpachtcanon. Het bedrag dat je betaalt is afhankelijk van de waarde van de grond en de rente die de erfpachter rekent. Vaak betaal je per jaar zo'n 5% van de grondwaarde aan erfpachtcanon.
Wat zijn de nadelen van erfpacht:
-Jaarlijks betaal je de erfpachtcanon aan de grondeigenaar. Betaal je niet, dan kan de grondeigenaar de erfpacht opzeggen. -Niet alle banken zijn bereid om een hypotheek te verstrekken voor een woning met erfpacht. -Erfpacht brengt een bepaalde onzekerheid met zich mee.
Nog vragen?
Neem contact met ons op
Contact