Menu

Onze taxaties staan bekend om

  • Gecertificeerde taxateurs
  • Persoonlijk contact
  • Goed onderbouwde waarde inschatting

Een NWWI taxatie?

Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, zijn aangesloten bij het NWWI. Door voortdurende controle van taxaties en taxateurs is de kwaliteit van een NWWI-taxatie gegarandeerd. Alle geldverstrekkers in Nederland accepteren een taxatierapport dat door het NWWI is gevalideerd, en de meeste geldverstrekkers stellen zelfs voor niet NHG-financieringen een door het NWWI gevalideerd taxatierapport verplicht.

Het NWWI is opgericht om geldverstrekkers, intermediairs en consumenten meer zekerheid te bieden over hoe de waarde van woningen is vastgesteld, om bij te dragen aan het voorkomen van taxatiefraude. Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld.

 

 

 

 

Hoe het werkt

Stap 1 Neem contact op

Neem contact op

Stap 2 Wij taxeren de woning

Wij taxeren de woning

Stap 3 Oplevering taxatierapport

Oplevering taxatierapport

Veelgestelde vragen

Hier vindt je de meest gestelde vragen over taxaties. Mocht je meer informatie willen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.
Wat is een taxatie?
Een taxatie is een schatting van de waarde van je woning door een taxateur. De taxateur maakt dan een taxatierapport voor je op met daarin de waarde van het object. Deze waarde wordt “marktwaarde” genoemd. In het rapport staat de onderbouwing van de waarde met alle kenmerken van de woning.
Wat is een register taxateur?
Een Register Taxateur is geregistreerd in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). NRVT bewaakt en waarborgt de kwaliteit en vakbekwaamheid van de Register Taxateurs. Onze taxateurs werken conform de gedrags- en beroepsregels van de NVM en ben je bent u verzekerd van een betrouwbare taxatie. Een taxateur blijft 10 jaar verantwoordelijk voor de inhoud van het rapport en daarom moet deze aan de zware eisen voldoen.
Wat is een gevalideerd rapport?
Bij een gevalideerd taxatierapport houdt dit in dat het NWWI (het validatie instituut) bekijkt of de taxateur en de taxatie aan alle strenge kwaliteitseisen voldoen. Een taxatie met validatie geeft u de garantie dat het taxatierapport wordt geaccepteerd bij alle geldverstrekkers als je een hypotheek wilt aanvragen.
Wanneer is validatie nodig?
Dat hangt van de financieringsaanvraag af. Overleg eerst met je adviseur of bank wat je precies nodig hebt. Bij een hypotheek aanvraag is in bijna alle gevallen een gevalideerd rapport nodig.
De woning is al getaxeerd door de verkoper, kan ik dit rapport gebruiken?
Nee, een gevalideerd taxatierapport is persoonlijk.
Waarom is een taxatierapport zo duur?
Een taxatierapport is allang niet meer zo simpel als vroeger. Het moet aan veel eisen voldoen en is een tijdrovende klus geworden. De opname is veel uitgebreider, net als de uitwerktijd. Bovendien zit er een bedrag in aan validatiekosten (ca. €. 40,-), kadaster, milieu-info en 21% btw.
Wanneer heb je een rapport nodig met een waarde na verbouwing?
Als je een hypotheek aanvraagt met een bouwdepot van eist de geldverstrekker een extra waarde in het rapport namelijk; de waarde na verbouwing. Je geeft de gewenste verbouwingsplannen door met een specificatie en de taxateur zal deze in het rapport verwerken plus een waarde na verbouwing berekenen.
Kunnen taxatiekosten worden meegefinancierd?
Nee, bij financieringsaanvraag zijn deze meestal wel volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Meer informatie

Neem gerust contact met ons op.

Nog vragen?
Neem contact met ons op
Contact